?https://www.traditionrolex.com/44 https://www.traditionrolex.com/44 https://www.traditionrolex.com/44 Prahoje - apie lietuvišką džiazą - LEONIDAS DONSKIS
LT | EN
LEONIDAS DONSKIS
https://www.traditionrolex.com/44

Prahoje - apie lietuvišką džiazą

Spalio 15, 2014

Prahoje spalio 12–13 dienomis įvyko pirmosios Čekijoje Lietuvos džiazo dienos 2014, surengtos Lietuvos ambasados Čekijoje kartu su džiazo klubu „JazzDock“ ir tarptautine konferencija „Forum 2000“. Garsiausiame šalies džiazo klube surengti keturi Lietuvos atlikėjų koncertai ir diskusija „Menas totalitarinių režimų metu. Lietuvos džiazo istorija“, kurią moderavo Leonidas Donskis.

Pasak L. Donskio, džiazas ir demokratija yra kaip broliai: apribojus vieną, tuojau pat dings ir kitas. „Priespaudą ir apribojimus Sovietų sąjungoje išgyvenęs džiazas suteikė vilties ir stiprybės žmonėms bei savo laisvės dvasia suteikė impulsą demokratiniams pokyčiams“, – sakė L. Donskis.

Diskusijoje, įtrauktoje į 18 kartą vykstančios Václavo Havelo inicijuotos intelektualų konferencijos „Forum 2000“ programą, daugiausia dėmesio skirta Lietuvos džiazo fenomenui septintajame dešimtmetyje ir džiazo muzikos raidai Vidurio Europoje.

Prahos publika pirmą kartą viename renginyje susipažino su Lietuvos progresyvaus džiazo scenos žvaigždėmis, šiuo metu aktyviai dalyvaujančiomis mūsų šalies ir užsienio festivaliuose: Liudo Mockūno Trio, Kęstutis Vaiginis ir „Tree Stones Quartet“, „Sheep Got Waxed“.
Keturių įspūdingų koncertų metu muzikantai pristatė įvairius žanrus nuo naujosios akademinės muzikos, eksperimentinio džiazo iki laisvosios improvizacijos ar elektronikos.
L. Mockūnas džiaugėsi, kad džiazu garsėjančios Prahos publikai festivalis ne tik pasiūlė Lietuvos autorių kūrybą, bet ir diskusijoje pristatė Lietuvą visiškai nauju aspektu.
Lietuvos džiazo dienos 2014 vyko prisidėjus Lietuvos kultūros ministerijai, Lietuvos džiazo federacijai ir viešajai įstaigai „Džiazo galerija“.

Prahos publika pirmą kartą viename renginyje susipažino su Lietuvos progresyvaus džiazo scenos žvaigždėmis, šiuo metu aktyviai dalyvaujančiomis mūsų šalies ir užsienio festivaliuose: Liudo Mockūno Trio, Kęstutis Vaiginis ir „Tree Stones Quartet“, „Sheep Got Waxed“. Keturių įspūdingų koncertų metu muzikantai pristatė įvairius žanrus nuo naujosios akademinės muzikos, eksperimentinio džiazo iki laisvosios improvizacijos ar elektronikos.

Lietuvos džiazo dienos 2014 vyko prisidėjus Lietuvos kultūros ministerijai, Lietuvos džiazo federacijai ir viešajai įstaigai „Džiazo galerija“.


URM informacija 

 

 



LEONIDO DONSKIO KADENCIJA EUROPOS PARLAMENTE
(2009-2014)