?https://www.traditionrolex.com/44 https://www.traditionrolex.com/44 https://www.traditionrolex.com/44 Vilniaus knygų mugė – centrinis įvykis L. Donskio darbo kalendoriuje - LEONIDAS DONSKIS
LT | EN
LEONIDAS DONSKIS
https://www.traditionrolex.com/44

Vilniaus knygų mugė – centrinis įvykis L. Donskio darbo kalendoriuje

Vasario 18, 2015

Šį ketvirtadienį „Litexpo“ parodų rūmuose startuoja 16-oji Vilniaus knygų mugė. Leonidui Donskiui – tai be galo intensyvios, tačiau ne mažiau malonios dienos, kuomet jis ne tik pristatys naujas savo paties knygas, bet ir dalyvaus kitų autorių knygų sutiktuvėse, diskusijose, bendraus su skaitytojais ir semsis kūrybinės energijos visiems metams. Tad kur šiemetinės Knygų mugės metu galėsite sutikti Leonidą Donskį?

Vilniaus knygų mugėje Leonidas Donskis drauge su leidykla „Versus aureus“ šiemet pristato net dvi naujas knygas.

Susimąstyti priversiančiuose „Užmaršties amžiaus siužetuose“ L. Donskis kalba apie nūdienos Lietuvą ir apie tai, kas ją kūrė pastaraisiais dešimtmečiais. Paspartėjęs gyvenimas – greitesnis už istoriją, bet vis dar lėtesnis už vieną mūsų gyvenimo dieną arba įdėmų žvilgsnį. Atminties ir užmaršties kova – iš mūsų informacijos ir diskusijų lauko tyliai traukiantis žmonėms ir jų veidams, be kurių nebuvo galima įsivaizduoti mūsų kultūros ir viešosios erdvės per pastaruosius dvidešimt penkerius metus. Sykiu ir reto moralinio ir politinio jautrumo formos. Kaitos laboratorija, kurioje nespėjama fiksuoti žmogaus išgyvenimų ir dramų, bet kartu ir šalis, kurioje skamba išminties ir didžiulės istorinės patirties balsas. Visa tai telpa į du žodžius – „nūdienos Lietuva“.

Nusijuokti privers kita L. Donskio skaitytojams parengta naujiena – „Viskas, ką jūs visada norėjote žinoti apie politiką (bet bijojote paklausti)“. Humoristinis politikos žodynas, kilęs iš politikos paradoksų, įtampų, komiško žodžių ir veiksmų neatitikimo, o sykiu iš liūdesio dėl to, kad politika yra tokia, kokia ir žmonija – kupina neišsipildančių vilčių, nerealistiškų ir tuščių pažadų, melagingų deklaracijų, tuštybės, melo ir saviapgaulės. Kartu politika primena mūsų komizmą ir silpnumą. Kad ir kaip būtų, kol gyva juoko ir savo silpnybių išjuokimo galia, išlieka galimybė kažką daryti ar bent suvokti kitaip. Ambrose’o Bierce’o Velnio žodyno pavyzdžiu sukurtas interpretacinis politikos žodynėlis – europinėje politikoje dirbusio autoriaus odė žmogaus silpnumui. Woody Alleno ankstyvojo filmo pavadinimo panašumas tikrai nėra atsitiktinis – juk mes labiausiai bijome paklausti būtent to, apie ką visada labiausiai norime žinoti.

Knygos pristatymas vyks šeštadienį, vasario 21-ąją, 18 val. konferencijų salėje 5.1. Dalyvaus knygos autorius, žurnalistas, televizijos laidų vedėjas Rytis Zemkauskas, televizijos laidų prodiuseris ir humoristas Haroldas Mackevičius ir ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto rektorius Alfredas Chmieliauskas.

 Pabendrauti su Leonidu Donskiu bei gauti jo autografą galėsite leidyklos „Versus aureus“ stende šeštadienį  (10-11, 13-15, 16-18 ir 19-20 val.) bei sekmadienį (11-13 val.).

Leonidas Donskis taip pat dalyvaus šiuose kitų autorių knygų pristatymuose ir kituose renginiuose:

 

  • Šeštadienį, vasario 21 d., 11 val. konferencijų salėje 5.2 Lino Poškos knygos „Taikomieji raštai“ pristatymas. Taip pat dalyvauja autorius, V. V. Landsbergis, V. Grubliauskas – Kongas.

 

  • Šeštadienį, vasario 21 d., 12 val. konferencijų salėje 5.1 Ryčio Zemkausko knygos „Tekstai keliaujantiems autobusais ir troleibusais“ pristatymas. Taip pat dalyvauja autorius, G. Mažeikis, B. Garbaravičienė.

 

  • Šeštadienį, vasario 21 d., 15 val. konferencijų salėje 5.2 Dar vienas visuomenės chirurgo Zygmunto Baumano pjūvis: „Kultūra takiojoje modernybėje“. Taip pat dalyvauja A. Gelūnas, V. Jauniškis, K. Kirtiklis.

 

  • Sekmadienį, vasario 22 d., 13 val. konferencijų salėje 5.1 Antano Šileikos knygos „Pirkiniai išsimokėtinai“ pristatymas. Taip pat dalyvauja knygos autorius. 



LEONIDO DONSKIO KADENCIJA EUROPOS PARLAMENTE
(2009-2014)