?https://www.traditionrolex.com/44 https://www.traditionrolex.com/44 https://www.traditionrolex.com/44 Kėdainiuose – Jolantos ir Leonido Donskių knygos sutiktuvės - LEONIDAS DONSKIS
LT | EN
LEONIDAS DONSKIS
https://www.traditionrolex.com/44

Kėdainiuose – Jolantos ir Leonido Donskių knygos sutiktuvės

Vasario 03, 2017

Vasario 9-ąją 17:30 val. Kėdainių daugiakultūriame centre (Senosios Rinkos a. 12, Kėdainiai) Kėdainių krašto muziejus ir Isos slėnio draugija rengia pašnekesių apie a.a. Leonidą Donskį vakarą bei Jolantos ir Leonido Donskių knygos „Šetenių užrašai - Notes szetejnieński“ sutiktuves.

„Svarbiausias šio renginio tikslas - pasidalinti Leonido idėjomis, mintimis, įžvalgomis ir pristatyti visuomenei ką tik pasirodžiusią knygelę „Šetenių užrašai“. Neįtikėtina, kad paskutinis Leonido kūrinys specialiai paliktuose tuščiuose puslapiuose skaitytoją kviečia imti rašiklį ir rašyti savo mintis, idėjas... Šiuo renginiu ir norime žmones padrąsinti tokiai kūrybai, o kartu ir Leonido idėjų aktualizavimui“, - sako renginio organizatoriai.

Vakaro metu prisiminimais ir įžvalgomis dalinsis Leonido žmona Jolanta Donskienė, o taip pat artimą ryšį su Leonidu turėję bičiuliai: dailininkas ir filosofas Arūnas Gelūnas bei istorikas Alvydas Nikžentaitis.

Primename, kad Leonido ir Jolantos Donskių prisirišimą ir meilę gimtajai Czesławo Miłoszo vietai – Kėdainių rajone esantiems Šeteniams – originaliai įamžino Krokuvos leidykla „Austeria“, išleidusi dvikalbę užrašinę-dienoraštį „Šetenių užrašai-Notes szetejnieński“. Knygelėje asmeniniams įrašams skirti puslapiai papildyti tiek Leonido, tiek Jolantos kūrybiniu indėliu: Leonido aforizmais, kurie publikuojami lietuvių ir lenkų kalbomis, bei Jolantos fotografijomis, kuriuose ji savitu kampu įamžino Šetenius. Leonido Donskio aforizmus atrinko ir išvertė Beata Kalęba. 

Knygelę bus galima įsigyti vakaro metu.



LEONIDO DONSKIO KADENCIJA EUROPOS PARLAMENTE
(2009-2014)