LT | EN
LEONIDAS DONSKIS

Startuoja diskusijų ciklas „Donskiškieji pokalbiai“

Rugsėjo 04, 2018

Artėjant antrosioms Leonido Donskio mirties metinėms filosofo, menininko, politiko, L. Donskio ir V. Kavolio tekstų vertėjo Arūno Gelūno iniciatyva startuoja diskusijų ciklas „Donskiškieji pokalbiai“, rengiamas drauge su Leonido Donskio fondu. Pirmoji diskusija „MES IR JIE: dar kartą apie nacionalizmą ir patriotizmą“ įvyks rugsėjo 15 d. 14 val. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje.

„Leonidas visų pirma buvo Pokalbio žmogus: jis mezgė pokalbį - dialogą, polilogą, diskusiją, happeningą - su savo studentais, su bendraminčiais, su kitaminčiais, su visais, kurie norėjo klausytis ir išgirsti“, - seniai brandintą idėją burtis pokalbiams apie L. Donskiui svarbius dalykus pristato dr. Arūnas Gelūnas.

Pirmojoje ciklo diskusijoje „MES IR JIE: dar kartą apie nacionalizmą ir patriotizmą“ dalyvaus Dr. Arūnas Gelūnas (filosofas, menininkas ir politikas, L.Donskio ir V.Kavolio tekstų vertėjas, diskusijų ciklo iniciatorius), Jolanta Donskienė (psichologė, Leonido Donskio fondo vadovė), Anna Avidan (psichologė, NVO „Šiaurės Jeruzalė“ vykdančioji direktorė), Dr. Alvydas Nikžentaitis (istorikas, Lietuvos istorijos instituto XX amžiaus istorijos skyriaus vyriausiasis mokslo darbuotojas, humanitarinių mokslų habilituotas daktaras), Dr. Irmina Matonytė (politologė ir sociologė, ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto politikos mokslų profesorė), Dr. Andrius Navickas (filosofas, religijotyrininkas, žurnalistas ir politikas, buvęs internetinio naujienų portalo Bernardinai.lt vyr. redaktorius).

Dėl riboto vietų skaičiaus salėje būtina išankstinė registracija ­- čia.

Renginio puslapis Facebook – čia.

Skelbimui panaudota Dmitrijaus Radlinsko nuotrauka. 



LEONIDO DONSKIO KADENCIJA EUROPOS PARLAMENTE
(2009-2014)