?https://www.traditionrolex.com/44 https://www.traditionrolex.com/44 https://www.traditionrolex.com/44 #13dienostekstas. Leonidas Donskis apie Brexit - LEONIDAS DONSKIS
LT | EN
LEONIDAS DONSKIS
https://www.traditionrolex.com/44

#13dienostekstas. Leonidas Donskis apie Brexit

Rugsėjo 13, 2019

Šįkart rubrikoje #13dienostekstas - Leonido mintys po 2016-ųjų birželio 23-iosios JK Brexit referendumo: "Jungtinei Karalystei prireikė referendumo dėl išstojimo iš ES, kad ji staiga suvoktų visą šokiruojančią tiesą apie savo silpnumą. Niekam ji neįdomi ir nereikalinga be ES, nei rinkoms, nei Didžiajam Broliui – JAV.

JK jau seniai puoselėjo gan naivią geopolitinę svajonę (ar veikiau mitą) apie save kaip geopolitinį tiltą tarp JAV ir Europos. XXI a. jokio tilto niekam nebereikia. Tai snobiška ir saloninė teorija – JAV nori ir yra suinteresuotos JK pasilikimu ES sudėtyje.

Pakako dar net neišstoti iš ES (kartoju, aš esu beveik įsitikinęs, kad JK arba neišstos iš ES, arba dar kartą sugrįš į ją, supratusi, kiek nedaug ji gali likusi viena), o visi signalai buvo atsiųsti. Ir štai būtent čia aš įžvelgiu šiokio tokio pamato savo skeptiškam ir nuosaikiam optimizmui.

Nejaugi jiems maža taikos ir klestėjimo?"

Visą teksta skaitykite čia.

Rubrika #13dienostekstas kiekvieno mėnesio 13 dieną siūlo prisiminti Leonido Donskio tekstus ir mintis bei jų pagrindu tęsti diskusiją šiandienos aktualijų kontekste. Tekstus pristato apžvalgininkas, filosofas Paulius Gritėnas.



LEONIDO DONSKIO KADENCIJA EUROPOS PARLAMENTE
(2009-2014)