?https://www.traditionrolex.com/44 https://www.traditionrolex.com/44 https://www.traditionrolex.com/44 #13dienostekstas. Leonidas Donskis apie Donaldą Trumpą - LEONIDAS DONSKIS
LT | EN
LEONIDAS DONSKIS
https://www.traditionrolex.com/44

#13dienostekstas. Leonidas Donskis apie Donaldą Trumpą

Lapkričio 13, 2020
Iš dangaus Trumpas nenukrito ir iš Marso neatskrido. Tiesiog jis yra TV žmogus. Ir, regis, talentingas TV šou vedėjas bei dalyvis. Koks gi skirtumas tarp Sarah Palin ir Trumpo? Iš Palin juokiasi tie, kam akivaizdi kvailybė politikoje. Iš Trumpo niekas nesijuokia. Jis juokina tuos, kurie už jį balsuos – o kita pusė tyliai baisisi juo.Nes jei politika tikrai patiria krachą dėl vis labiau primityvėjančios ir akyse kvailėjančios didžiulės galios legitimacijos – tada vargas tai politikai, kokią mes iki šiol žinojome. Vienas įvykis man pasirodė pranašiškas ir pikta lemiantis. Kartą Amerikoje sėdėjau vakare viešbutyje ir žiūrėjau pavargusiomis akimis TV savo viešbutyje. Ir pamačiau Donaldo Trumpo TV šou, kuriame tarp dalyvių atpažinau... buvusį JAV sunkiojo metalo roko grupės „Twisted Sister“ vokalistą Dee Sniderį. Jie ten žaidė ir planavo, kaip tapti milijonieriais. O juk Sniderio kažkada būta maištininko ir ilgaplaukio gero roko rėksnio. Mane aplankė liūdna mintis – taip miršta rokas ir jo dvasia. Pakanka tik nueiti į Donaldo Trumpo šou. Geriau ten neiti. Nes po maišto ir laisvės ateina nuovargis. Nuovargis sukuria tuštumą – o tuštuma sukuria Donaldą Trumpą.(Leonidas Donskis, 2016)
 
Rubrika #13dienostekstas kiekvieno mėnesio 13 dieną siūlo prisiminti Leonido Donskio tekstus ir mintis bei jų pagrindu tęsti diskusiją šiandienos aktualijų kontekste. Tekstus pristato apžvalgininkas, filosofas Paulius Gritėnas.



LEONIDO DONSKIO KADENCIJA EUROPOS PARLAMENTE
(2009-2014)