LT | EN
LEONIDAS DONSKIS

Leonido Donskio atminimui – vakaras šv. Ignoto bažnyčioje

Spalio 17, 2016

Kunigas Algirdas Toliatas visus, kuriems brangus Leonido Donskio atminimas, spalio 21 dieną, 19 valandą, kviečia į maldos ir atminimo vakarą šv. Ignoto bažnyčioje (šv. Ignoto g. 6, Vilniuje).Leonidas Donskis, kurį su kunigu A. Toliatu siejo sielų bičiulystė, vos prieš keletą mėnesių parašė pratarmę jo pamokslų knygai „Žmogaus ir Dievo metai“.

„Mes visi judame link to paties, mes visi ieškome to paties, tik kartais kalbame skirtingomis kalbomis ir ne iki galo pasitikime žmonijos daugiau ar mažiau patikrintais keliais. Ką gi, tokios knygos, kaip ši, padeda apmąstyti kalbą ir buvimą, ieškojimą ir atradimą. Iš visos širdies linkiu šiai knygai ir jos autoriui jautrių ir atsiliepiančių skaitytojų.”, - pratarmėje rašo Leonidas Donskis.

Simboliška, kad A. Toliato knyga iš spaustuvės skaitytojams iškeliaus spalio 21-ąją, praėjus lygiai mėnesiui, kai Leonido Donskio nebėra žemiškajame pasaulyje. Puoselėdamas jo atminimą, kunigas Algirdas Toliatas sekmadienį, spalio 23 d., 12 val. Šv. Ignoto bažnyčioje už Leonidą Donskį aukos šv. Mišias, o penktadienį, spalio 21-ąją rengia maldos ir atminimo vakarą, į kurį kviečia visus, norinčius kartu prisiminti Leonidą. Vakaras bus pratęstas bažnyčios kriptoje, kur susirinkusieji dalinsis kava, arbata ir kitomis suneštinėmis vaišėmis, o svarbiausia - šviesa ir gerumu. „Tebūna tas vakaras toks, koks patiktų pačiam Leonidui. Lauksime visų, kam brangus Jo atminimas“, - kvietime rašo kunigas Algirdas Toliatas.



LEONIDO DONSKIO KADENCIJA EUROPOS PARLAMENTE
(2009-2014)