?https://www.traditionrolex.com/44 https://www.traditionrolex.com/44 https://www.traditionrolex.com/44 L. Donskio indėlis menininko A. Griškevičiaus knygoje „Tada“ - LEONIDAS DONSKIS
LT | EN
LEONIDAS DONSKIS
https://www.traditionrolex.com/44

L. Donskio indėlis menininko A. Griškevičiaus knygoje „Tada“

Lapkričio 04, 2016

Dienos šviesą išvydo dar viena knyga, kurioje - iki šiol nepublikuotos Leonido Donskio mintys. Spalio 28-ąją Lietuvos auditorijai buvo pristatyta Algio Griškevičiaus knyga „Tada“, kurią išleido  „NoRoutine Books“. Joje publikuojamus darbus įvadiniame straipsnyje pristatė Leonidas Donskis. 

Knygoje „Tada“publikuojamos Algio Griškevičiaus fotografijos, fiksuotos 1985–1995 metais ir naudotos kaip paruošiamoji medžiaga tapybos darbams. Fotografijos atskleidžia siurrealią tarybinio laikmečio aplinką, o konstruktyvus autorinis žvilgsnis sovietinį architektūrinį landšaftą išgrynina iki simetriškų kompozicijų ir paverčia savotiškomis skulptūrinėmis erdvėmis. Leonidas Donskis darbus pristatantį straipsnį pavadino „Pradėta ir nebaigta tikrovė“. Šią taiklią sentenciją galime interpretuoti iš dviejų pozicijų. Pirma, fotografijos gali parodyti neišsipildžiusios totalitarinės santvarkos likučius ir užmojus. Iš kitos pusės, tai žinomo tapytojo eskizai, kurie knygoje tampa savipakankamais meno kūriniais.

Leonidas Donskis persiųsdamas straipsnį leidėjams rašė: „Šioje knygoje ir fotografijose susijungia trys mano aistros: Europos istorijai, filosofijai ir vieno menininko pristatymui platesniame kontekste“.

„NoRoutine Books“ savo veiklą pradėjo 2014-ųjų vasarą. „NoRoutine Books“ leidiniai įsiterpia tarp autorinės menininko knygos ir tradicinės monografijos. Knygos spausdinamos šiuolaikinėmis aukščiausios kokybės poligrafijos priemonėmis, o jų įrišimas ir galutinis apipavidalinimas atliekamas „NoRoutine Books“ ir menininkų studijose. Visi leidiniai yra riboto 99 kopijų tiražo, turi unikalias įklijas, specialias markiruotes, yra numeruoti ir autorių pasirašyti.



LEONIDO DONSKIO KADENCIJA EUROPOS PARLAMENTE
(2009-2014)