?https://www.traditionrolex.com/44 https://www.traditionrolex.com/44 https://www.traditionrolex.com/44 Klaipėdoje​ ​bus​ ​įamžintas​ ​Leonido​ ​Donskio​ ​atminimas - LEONIDAS DONSKIS
LT | EN
LEONIDAS DONSKIS
https://www.traditionrolex.com/44

Klaipėdoje​ ​bus​ ​įamžintas​ ​Leonido​ ​Donskio​ ​atminimas

Sausio 26, 2017

Klaipėdos miesto savivaldybės taryba pritarė iniciatyvai uostamiestyje įamžinti Leonido Donskio atminimą. Ant Klaipėdos universiteto Menų akademijos pastato savivaldybės lėšomis bus pagaminta ir pakabinta atminimo lenta. Šiame pastate Leonidas Donskis studijavo ir dirbo, į universitetą kvietė dėstyti iškilius Amerikoje gyvenusius lietuvių mokslininkus.
Svarstydami L. Donskio įamžinimo klausimą tarybos nariai jį vadino didžiu klaipėdiečiu ir iškilia asmenybe bei siūlė neapsiriboti atminimo lentos pakabinimu.

„Tai pirmasis pagarbos ir atminties įamžinimo ženklas, kuris jokiu būdu neužkerta kelio diskusijai ateityje dėl atminimo įamžinimo kitokiomis formomis“, – sako miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Dėl Leonido Donskio įamžinimo pakabinant atminimo lentą į Klaipėdos miesto savivaldybės tarybą kreipėsi tarybos narys Vygantas Vareikis. Šiam siūlymui taip pat pritarė ir savo parašu tarybai pateiktame rašte tai patvirtino 31 klaipėdietis, didžioji dalis jų – akademinės bendruomenės atstovai.

Atminimo lentą planuojama įrengti minint Leonido Donskio mirties metines. Intelektualas ir filosofas netikėtai mirė 2016 m. rugsėjo 21 d.



LEONIDO DONSKIO KADENCIJA EUROPOS PARLAMENTE
(2009-2014)