?https://www.traditionrolex.com/44 https://www.traditionrolex.com/44 https://www.traditionrolex.com/44 #13dienostekstas. L. Donskis apie tai, kas yra geras universitetas ir gera mokykla - LEONIDAS DONSKIS
LT | EN
LEONIDAS DONSKIS
https://www.traditionrolex.com/44

#13dienostekstas. L. Donskis apie tai, kas yra geras universitetas ir gera mokykla

Gruodžio 13, 2018

Šių dienų protestų ir noro, kad mokytojo profesija išsaugotų ar augintų prestižą fone, pasimiršta kintanti šios profesijos esmė. Leonidas Donskis savo kalbose apie mokytojo profesiją visada pabrėžė, kad mokytojui būtinas gebėjimas ne tik surinkti ir pateikti informaciją, bet ir atskleisti mokinio kūrybingumą, padėti jam atrasti interpretacijos galią. Mokytojas parodo pasaulio ir pažiūrų į jį galybę ir išmoko jame atrasti kelią link moralinių sprendimų. Būtent čia slypi šio darbo svarba ir atsakomybė.

2014-aisiais kalbėdamas tarptautinėje konferencijoje švietimo tematika Leonidas Donskis pabrėžė: "Šiandien mokytojas ar dėstytojas nebeskelbia jokios žinios. Tam, kad viena garbingiausių žmonijos profesijų išlaikytų savo rangą ir prestižą, ji turi atlikti ne informuotojo, o interpretatoriaus ir kūrybingumo ugdytojo vaidmenį. Visiškai akivaizdu, kad ugdydamas kūrybingumą ir pateikdamas interpretacinius faktus leidžiančius atrakinti svarbiausius tekstus ir sykiu suprasti save šiame pasaulyje mokytojas bus vertingas ir naudingas."

Svarbiausi Leonido Donskio pranešimo akcentai - čia

Rubrika #13dienostekstas kiekvieno mėnesio 13 dieną siūlo prisiminti Leonido Donskio tekstus ir mintis bei jų pagrindu tęsti diskusiją šiandienos aktualijų kontekste. Tekstus pristato žurnalistas Paulius Gritėnas.



LEONIDO DONSKIO KADENCIJA EUROPOS PARLAMENTE
(2009-2014)