LT | EN
LEONIDAS DONSKIS

Rusija ir Baltarusija – kaimyninių valstybių galvos skausmas? (video)

Rugsėjo 05, 2019

Pristatome šią vasarą startavusį diskusijų ciklą, prie kurio organizavimo prisideda ir Leonido Donskio fondas. Projekto „Lietuva ir Rytų kaimynystės regionas“ sumanytojai įsitikinę, kad iškilių XX a. mąstytojų kaip Czeslawas Miloszas, Jerzy Giedroycas, Milanas Kundera ar Leonidas Donskis puoselėtos „Mažosios Europos“ idėjos šiandien, kai vis labiau populiarėja antieuropietiški diskursai, yra kaip niekad aktualios, ir nori tęsti šias tradicijas. Inicijuodami diskusijų ciklą su iškiliais regiono žmonėmis organizatoriai stengiasi įgyvendinti svajonę – paversti Vilnių ir Lietuvą tuo, kuo ji kadaise buvo – dialogo ir regioninio bendradarbiavimo centru.

Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje jau įvyko trys diskusijų ciklo pokalbiai, kurių svečiai - rašytojas, režisierius, „Pasienio“ fondo prezidentas Krzysztofas Czyżewskis, disidentas, rašytojas, istorikas iš Ukrainos Tarasas Vozniakas bei lenkų disidentas, istorikas, publicistas Adamas Michnikas. Džiaugiamės, kad trečiasis pokalbis buvo įrašytas ir dalinamės jo įrašu. Lenkų ir pasaulio intelektualą A. Michniką kalbino politikos apžvalgininkas, žurnalistas Rimvydas Valatka. Pokalbio įrašas - čia

Diskusijų ciklo „Lietuva ir Rytų kaimynystės regionas“ organizatoriai: Jerzy Giedroyco dialogo ir bendradarbiavimo forumas, Lietuvos PEN klubas, Leonido Donskio fondas, Nacionalinė M. Mažvydo biblioteka.



LEONIDO DONSKIO KADENCIJA EUROPOS PARLAMENTE
(2009-2014)