?https://www.traditionrolex.com/44 https://www.traditionrolex.com/44 https://www.traditionrolex.com/44 #13dienostekstas Andrejui Sacharovui atminti - LEONIDAS DONSKIS
LT | EN
LEONIDAS DONSKIS
https://www.traditionrolex.com/44

#13dienostekstas Andrejui Sacharovui atminti

Gruodžio 14, 2019

"Yra daug žmonių, kuriems vis dar atrodo, kad žmogaus teisės yra vakariečių pramanas. Noriu jiems pasakyti, kad didžiausias vaidmuo ginant žmogaus teises atiteko rusų ir kinų disidentams. Sąvoka „laisvės meilė“ („svobodoliubije“) atsirado būtent Rusijoje. Tiesa, dar A. Puškino laikais.

Nepaisant komplikuotos politinės istorijos, Rusijos nuopelnai Europos kultūrai yra didžiuliai. Ši šalis davė tiek daug disidentų ir žmogaus teisių gynėjų. Net nuostabu, kad po Boriso Jelcino epochos Vladimiro Putino Rusija pradėjo menkinti disidentus vietoje to, kad jais būtų didžiuojamasi. Bet juk būtent Rusija pasauliui davė Sacharovą, Bukovskį, Kovaliovą, Solženyciną..." (Leonido Donskio interviu, 2015)

Rubrika #13dienostekstas kiekvieno mėnesio 13 dieną siūlo prisiminti Leonido Donskio tekstus ir mintis bei jų pagrindu tęsti diskusiją šiandienos aktualijų kontekste. Tekstus pristato apžvalgininkas, filosofas Paulius Gritėnas. Gruodžio mėnesį #13dienostekstas publikuojamas 14 dieną, kuomet pasaulis mini 30-ąsias Andrejaus Sacharovo mirties metines, ir skiriamas jo atminimui.



LEONIDO DONSKIO KADENCIJA EUROPOS PARLAMENTE
(2009-2014)