?https://www.traditionrolex.com/44 https://www.traditionrolex.com/44 https://www.traditionrolex.com/44 L. Donskio premija – kino kritikui, kultūrinės spaudos autoriui ir redaktoriui L. Vildžiūnui - LEONIDAS DONSKIS
LT | EN
LEONIDAS DONSKIS
https://www.traditionrolex.com/44

L. Donskio premija – kino kritikui, kultūrinės spaudos autoriui ir redaktoriui L. Vildžiūnui

Vasario 02, 2020

Vasario 2 d. Vytauto Didžiojo universiteto Didžiojoje auloje Sugiharos fondas „Diplomatai už gyvybę“ paskelbė 2019 metų Tolerancijos žmogų ir įteikė Leonido Donskio premiją. Ji atiteko kino kritikui, kultūrinės spaudos autoriui ir redaktoriui Linui Vildžiūnui. 2019 m. Tolerancijos žmogumi išrinktas visuomenininkas, žurnalistas, kraštotyrininkas Eugenijus Bunka.

Leonido Donskio premija teikiama už ilgametes pastangas stiprinti pilietinį sąmoningumą, pakantą ir toleranciją, taip pat už žmogaus teisių gynimą, dialogo mezgimą ir palaikymą tarp skirtingai mąstančių, už pamokas ir pastangas kalbėti be pykčio ir šališkumo, už kitokios nuomonės išklausymą ir jos gerbimą, už nuolatinį priminimą, kad lavinimasis ir apšvieta yra nuolat mus lydintys reiškiniai, stiprinantys abipusį supratimą ir empatiją.

L. Donskio premija įteikta trečią kartą. Pirmoji Leonido Donskio premija 2018 m. buvo skirta istorikui, profesoriui Sauliui Sužiedėliui, antroji atiteko scenaristui, radijo žurnalistui Pranui Morkui. L. Donskio premijos laureatai apdovanojami diplomais bei ir 1000 eurų premija.

Plačiau apie Sugiharos fondo „Diplomatai už gyvybę“ rengiamus kasmetinius apdovanojimus skaitykite čia arba žiūrėkite LRT reportaže nuo 20 min. 10 sek. 

Teodoro Biliūno / BFL nuotrauka

 

 



LEONIDO DONSKIO KADENCIJA EUROPOS PARLAMENTE
(2009-2014)