?https://www.traditionrolex.com/44 https://www.traditionrolex.com/44 https://www.traditionrolex.com/44 #13 dienos tekstas.Leonidas Donskis apie Rusijos karą kaip pramogą - LEONIDAS DONSKIS
LT | EN
LEONIDAS DONSKIS
https://www.traditionrolex.com/44

#13 dienos tekstas.Leonidas Donskis apie Rusijos karą kaip pramogą

Balandžio 13, 2022

"Putino Rusiją domina ne tikras karas su iš tikrųjų galinga jėga (tokio karo ji ilgai nepakeltų ir tai pati puikiai suvokia), o mažiausiai apsaugotų pasaulio vietų nusiaubimas. Tai gali būti Ukraina ir Sirija – vietos, kuriose gali įvykti kas tik nori, vis tiek niekas to nelaikys pasaulio pabaiga. Niekas tų šalių iš tikrųjų neužjaučia tiek, kad protestuotų prieš atvirą jų naikinimą. Tai niekieno žemė, kurioje gyvybė ir orumas netenka vertės. O Rusijos visuomenei zombadėžė siūlo pramogą – karą. Ne kompiuterinį, o realų. Bet tas karas yra virtualus tik tol, kol iš tikrųjų nepaliečia didesnės visuomenės dalies. Didysis Pramogų Organizatorius karą Sirijoje jau pavadino puikioms savo kariuomenės pratybomis. Tai tas pats, kas eksperimentavimas su gyvūnais arba medikamentų išmėginimas su tais, kurių nelaikai žmonėmis. Kas graso Didžiajam Pramogų Organizatoriui? Negebėjimas kurti pramogos ir klastoti bei fabrikuoti tikrovės. Kitaip tariant, pirminės tikrovės sugrįžimas ir įsiveržimas į masių sąmonę. Štai kodėl zombadėžė negali būti išjungta. „Karas“ turi tęstis, nes kitaip stos taika, t.y. tikras karas prieš patį režimą. Didysis Pramogų Organizatorius bus gyvas tik tol, kol tęsis pramoga. Kol pramoga atstos ir pavaduos tikrovę. Kol pramoga bus tikima, kol jos bus laukiama. Tuo Rusija ir yra labiau postmoderni už Vakarus. Pastariesiems dar toli iki tokios sąmonės. Laimei." (Leonidas Donskis, 2016)


Rubrika #13dienostekstas kiekvieno mėnesio 13 dieną siūlo prisiminti Leonido Donskio tekstus ir mintis bei jų pagrindu tęsti diskusiją šiandienos aktualijų kontekste. Tekstus pristato apžvalgininkas, filosofas Paulius Gritėnas.



LEONIDO DONSKIO KADENCIJA EUROPOS PARLAMENTE
(2009-2014)