?https://www.traditionrolex.com/44 https://www.traditionrolex.com/44 https://www.traditionrolex.com/44 #13dienostekstas. Leonidas Donskis apie Ukrainą - LEONIDAS DONSKIS
LT | EN
LEONIDAS DONSKIS
https://www.traditionrolex.com/44

#13dienostekstas. Leonidas Donskis apie Ukrainą

Spalio 13, 2022
Leonidas Donskis (2015); "Ukraina herojiškai sustabdė Putino fašizmo marą Europoje. Žinoma, viskas toli gražu nebaigta. Korupcijos krečiamos ir oligarchų valdomos Ukrainos laukia dar mažiausiai dviejų kartų kova už kitokią savo šalį – reformuotą, skaidrią ir vakarietišką. Bet jau dabar aišku, kad Ukraina nebėra ir nebus tylus ir bejėgiškas priedėlis prie Rusijos Federacijos geopolitinių manevrų lauko. Negalėjo juk KGB pulkininkas žinoti, kad rusų kilmės ukrainiečiai arba tiesiog dori Ukrainos ir, beje, Rusijos rusai nekibs už jo fašistinio jauko. Tad laukia daug sunkaus gyvenimo metų, o gal ir dešimtmečių. Bet tai nebebus moderni baudžiava – laisvės iš Ukrainos, kaip ir Moldovos bei Gruzijos, Rusija nebeatims. Nuodys gyvenimą, trukdys ir destabilizuos – bet į laisvę ir orumą kėsintis nebepajėgs."
 
Rubrika #13dienostekstas kiekvieno mėnesio 13 dieną siūlo prisiminti Leonido Donskio tekstus ir mintis bei jų pagrindu tęsti diskusiją šiandienos aktualijų kontekste. Tekstus pristato apžvalgininkas, filosofas Paulius Gritėnas.



LEONIDO DONSKIO KADENCIJA EUROPOS PARLAMENTE
(2009-2014)