?https://www.traditionrolex.com/44 https://www.traditionrolex.com/44 https://www.traditionrolex.com/44 #13dienostekstas. Leonidas Donskis apie politinę etiką - LEONIDAS DONSKIS
LT | EN
LEONIDAS DONSKIS
https://www.traditionrolex.com/44

#13dienostekstas. Leonidas Donskis apie politinę etiką

Vasario 13, 2023
"Atsistatydinimas iš pareigų dėl rimtų nusižengimų politinei etikai yra vienintelis būdas apginti savo paties arba savo politinės partijos garbę, orumą bei reputaciją. Politinė etika reikalauja pasitraukti ir tais atvejais, kada nėra nusižengta įstatymui, bet aiškiai prasilenkta su etikos normomis.Demokratinės visuomenės politinė etika remiasi pozicija, jog savo politinio posto išlaikymas nėra jokia savaiminė vertybė politiniame gyvenime.
 
Pati brangiausia politiko dispozicija yra jo reputacija.Nusižengus politinei etikai savo reputaciją apginti galima tik viešai pripažinus savo klaidą.Galiausiai demokratinėje politikoje nėra nugalėtojų ir pralaimėtojų - yra tik demokratinio proceso partneriai ir demokratinės politikos dalyviai.
Nepripažinus šių principų ir nepradėjus pagal juos konstruoti mūsų viešosios erdvės bei politikos, mes ir toliau stebėsime klikų kovas, jų tarpusavio keršto akcijas ir naujus skandalus, dalimis išmetant arba tyčia nutekinant kompromituojančią medžiagą. Vargas tai šaliai, kuri visa tai laiko politika." Leonidas Donskis (2005)
 
Rubrika #13dienostekstas kiekvieno mėnesio 13 dieną siūlo prisiminti Leonido Donskio tekstus ir mintis bei jų pagrindu tęsti diskusiją šiandienos aktualijų kontekste. Tekstus pristato apžvalgininkas, filosofas Paulius Gritėnas.



LEONIDO DONSKIO KADENCIJA EUROPOS PARLAMENTE
(2009-2014)