?https://www.traditionrolex.com/44 https://www.traditionrolex.com/44 https://www.traditionrolex.com/44 #13dienostekstas. L. Donskis apie Sausio 13-ąją - LEONIDAS DONSKIS
LT | EN
LEONIDAS DONSKIS
https://www.traditionrolex.com/44

#13dienostekstas. L. Donskis apie Sausio 13-ąją

Sausio 13, 2019

Iš Leonido Donskio interviu "Vakarų ekspresui" 2005-aisiais minint Sausio 13-ąją: "Sakyčiau, jog Sausio 13-oji Lietuvoje yra truputį nuvertinta, jau lyg ir savotiškai standartizuota, įsprausta į lengvai atpažįstamą schemą, kai rengiami mitingai, paminėjimai, skamba gedulinga muzika ir taip toliau.

Tai turėtų būti pilietinių diskusijų diena, kai mes diskutuotume apie tai, ką mums reiškia Lietuvos laisvė, demokratija, ką reiškia tai, kad mūsų šalis dabar jau priklauso ne tik sau, bet visam pasauliui.

O dabar elgiamės lengvai prognozuojamai - suradome dar vieną valstybinę datą, kuri, nors ir yra lydima gražių bei prasmingų dalykų, vis dėlto, manau, yra šiek tiek per lengvai traktuojama. Sausio 13-osios paminėjimas turėtų žadinti atmintį, o ne ją glostyti ir nuraminti."

Visą Leonido Donskio interviu skaitykite čia

Rubrika #13dienostekstas kiekvieno mėnesio 13 dieną siūlo prisiminti Leonido Donskio tekstus ir mintis bei jų pagrindu tęsti diskusiją šiandienos aktualijų kontekste. Tekstus pristato žurnalistas Paulius Gritėnas.



LEONIDO DONSKIO KADENCIJA EUROPOS PARLAMENTE
(2009-2014)