?https://www.traditionrolex.com/44 https://www.traditionrolex.com/44 https://www.traditionrolex.com/44 Po kadencijos EP L. Donskis taps Suomijos garbės konsulu - LEONIDAS DONSKIS
LT | EN
LEONIDAS DONSKIS
https://www.traditionrolex.com/44

Po kadencijos EP L. Donskis taps Suomijos garbės konsulu

Vasario 27, 2014

Vasario 28 d., penktadienį, Kaune lankysis Suomijos Respublikos ambasadorius Lietuvoje Harri Mäki-Reinikka – čia jis drauge su kitais ambasados atstovais susitiks su miesto meru Andriumi Kupčinsku, dalyvaus seminare „Team Finland“ bei paskelbs apie laikinojoje sostinėje atidaromą Suomijos garbės konsulatą, kurio garbės konsulu taps europarlamentaras, filosofas, VDU profesorius Leonidas Donskis.

Suomijos ir Lietuvos verslo seminaras „Team Finland“ vyks vasario 28 d., 12.30 val., viešbutyje „Park Inn Kaunas“ (K. Donelaičio g. 27). Jo tikslas – aptarti ekonominio bendradarbiavimo tarp Suomijos ir Lietuvos praktines galimybes. Renginyje dalyvaus abiejų valstybių įmonių vadovai, darbuotojai, tarp jų – Suomijos-Lietuvos prekybos rūmų vykdomoji direktorė Rubina Haapamäki, „Fortum Heat Lietuva“ generalinis direktorius Vitalijus Žuta ir kiti.

Suomijos ir Lietuvos draugiškus santykius planuojama plėtoti ne tik per verslo bendradarbiavimą, bet ir įsteigiant Suomijos Respublikos garbės konsulatą Kaune, kuriam vadovaus garbės konsulas prof. Leonidas Donskis. Europos Parlamento narys, filosofas, VDU profesorius L. Donskis jau nuo šio pavasario aktyviau įsijungs į universiteto, Kauno ir Lietuvos intelektualinį gyvenimą.

„Man didelė garbė tapti garbės konsulu šalies, kurią jau seniai myliu ir laikau itin sava ir artima. Suomijoje įvyko didelė mano profesinės karjeros ir intelektualinio brendimo dalis. Helsinkio universitetas po VDU man yra pati artimiausia akademinė institucija. Garbės konsulatas Kaune Suomijai būtinas todėl, kad Kaunas yra be galo svarbus ikikarinės Lietuvos diplomatinio ir akademinio gyvenimo paveldu ir jo suomišku komponentu“, – pažymėjo filosofas.

Pasak prof. L. Donskio, Kaune iki II-ojo pasaulinio karo gyveno ir kūrė tokie suomių kilmės kultūros grandai, kaip legendinis filosofijos profesorius Vosylius Sezemanas, dirbęs tuometiniame Lietuvos universitete (dabar – VDU), bei jo sūnėnas, talentingas Suomijos švedų rašytojas Henris Parlandas, dirbęs Švedijos konsulate Kaune.

„Suomijos garbės konsulas Kaune turės ne tik padėti plėtotis abiejų šalių verslui ir kultūros ryšiams, bet ir saugoti iškilių suomių bei jų vaidmens lietuvių kultūroje atmintį. Tikiu, kad VDU taps pačiu artimiausiu Suomijos garbės konsulato Kaune partneriu ir draugu“, – vylėsi profesorius.


VDU informacija 



LEONIDO DONSKIO KADENCIJA EUROPOS PARLAMENTE
(2009-2014)