?https://www.traditionrolex.com/44 https://www.traditionrolex.com/44 https://www.traditionrolex.com/44 #13dienostekstas. Leonidas Donskis apie kritiką politikoje - LEONIDAS DONSKIS
LT | EN
LEONIDAS DONSKIS
https://www.traditionrolex.com/44

#13dienostekstas. Leonidas Donskis apie kritiką politikoje

Balandžio 13, 2019

Leonidas Donskis 2004 m. duotame interviu kalba apie kritiką politikoje: "Nemanau, kad kritika gali būti žalinga. Suprantu, jog politikams ir partijoms apmaudu girdėti skaudžią, kartais net triuškinamą kritiką. Tačiau tai greičiausiai tik laikinos reakcijos. Laikui bėgant partijos turėtų įsisąmoninti, kad kritika joms naudinga.

Jei kalbama apie užsakytus paskvilius, kurių tikslas - žeminti žmones, tai, žinoma, esu kategoriškai prieš. Tačiau kritika turėtų būti politikų branginama vien todėl, kad ji liudija, jog jie yra stebimi ir analizuojami, į juos kreipiamas racionalus dėmesys, jie nėra atsidūrę užribyje. O jei kritika kartojama, jiems reikėtų galvoti: "Gal ne kritikai kalti? Gal man kažkas negerai?" (ELTA, Delfi.lt, 2004)

Visą Leonido Donskio interviu skaitykite čia

Rubrika #13dienostekstas kiekvieno mėnesio 13 dieną siūlo prisiminti Leonido Donskio tekstus ir mintis bei jų pagrindu tęsti diskusiją šiandienos aktualijų kontekste. Tekstus pristato apžvalgininkas, filosofas Paulius Gritėnas.



LEONIDO DONSKIO KADENCIJA EUROPOS PARLAMENTE
(2009-2014)