?https://www.traditionrolex.com/44 https://www.traditionrolex.com/44 https://www.traditionrolex.com/44 #13dienostekstas. Leonidas Donskis apie nevertingos gyvybės idėją - LEONIDAS DONSKIS
LT | EN
LEONIDAS DONSKIS
https://www.traditionrolex.com/44

#13dienostekstas. Leonidas Donskis apie nevertingos gyvybės idėją

Birželio 13, 2020

Leonidas Donskis (2015) "Idėją „gyvenimas nevertas gyvenimo“, arba nevertingo gyvenimo koncepciją, naciai taikė žydams, čigonams, homoseksualams, psichikos ligoniams. Ir iš tikrųjų, deja, ši koncepcija yra gyva.

Kai per Europą vis persirita ksenofobijos, rasizmo, siaubingo nejautrumo, netgi paniekos, kuri reiškiama pabėgėliams (ne šiaip ekonomikos migrantams, bet tikriems karo pabėgėliams iš Sirijos), bangos, kai ši panieka išsakoma ir kai apie juos kalbama tarsi jie būtų mažiau žmonės, mažiau vertingi negu mes, susimąstai, ar nėra taip, kad tarp kokių nors, atleiskite, karo degeneratų ir džentelmenų iš tolimos dešinės Europoje ne toks ir didelis skirtumas – jie vieni kitus puikiai papildo."

Šis komentaras skambėjo LRT radijo laidoje "Kultūros savaitė" 2015.11.14, įrašo galite klausytis čia.

Rubrika #13dienostekstas kiekvieno mėnesio 13 dieną siūlo prisiminti Leonido Donskio tekstus ir mintis bei jų pagrindu tęsti diskusiją šiandienos aktualijų kontekste. Tekstus pristato apžvalgininkas, filosofas Paulius Gritėnas.



LEONIDO DONSKIO KADENCIJA EUROPOS PARLAMENTE
(2009-2014)